Ayurveda kruidenoliën van Holisan

Ook deze pagina met een lijst van te testen kruidenoliën is per item, zoals al vermeld in het overzicht, aangevuld met een korte beschrijving.
Hieronder staat de lijst met 26 Ayurvedische kruidenoliën die met behulp van deze testdoos van Holisan en de Bicom of met Electroacupunctuur uit te testen zijn ...
Deze pagina biedt weer de vertrouwde alfabetische volgorde.
Omhoog

Deze Ayurvedische kruidenoliën worden het meest toegepast als massageolie. De heilzame werking van de massage wordt versterkt door de geneeskrachtige werking van de medicinale kruiden. Een massage kan plaatselijk (lokaal) of op het hele lichaam toepassing vinden. Voor behandeling van een aantal aandoeningen kan olie of Taila ook gemengd worden, dit gebeurt meestal in een 1:1 verhouding. Een vijftal hiervan is daar echter niet geschikt voor.
 • Aminjal Taila.
  Reinigen van de holtes (sinus) in het hoofd, verhoogt de afweer tegen infecties en remt ontsteking.

 • Baladir Taila.
  Versterkt de zenuwen, verbetert het zintuiglijk vermogen, werkt ontstekingsremmend, reinigt het bloed, heft blokkades in het lichaam op en bevordert de bloedcirculatie.

 • Basugandar Taila.
  Is bloedzuiverend, reguleert de vorming van weefsel, versterkt lichaam en geest. Een paar toepassingen; hoofdpijn, depressie, migraine en stress.

 • Bringraj Taila.
  Versterkt en voedt de hoofdhuid en het haar, werkt verkoelend en is antiseptisch. Wordt onder andere toegepast tegen roos en haaruitval.

 • Cheryani Taila.
  Bloedaandrang naar het gelaat wordt verminderd, werkt verkoelend en zenuwsterkend. Een paar indicaties; neusbloeding, eenzijdige hoofdpijn, migraine en opvliegers.

  Omhoog
 • Dhantara Taila.
  Sterkt de maag en de darm, verwijdert blokkades in het lymfesysteem. Werkt regulerend, reinigend en tevens licht stimulerend. Toegepast bij; overgeven, maagzuur, maagzweer, duizeligheid, darmverstopping en darmgassen en trage bloedsomloop.

 • Gandali Taila.
  Stimuleert het genezen van fracturen, blokkades in vitale punten worden verwijderd. Vindt toepassing bij; arthritis, fractuur, beenbreuk, botontkalking en aandoeningen aan het kraakbeen.

 • Janu Taila.
  Het verbeteren van functies van onze zintuigen en versterken van de zenuwen. Wat toepassingen; verlies van reuk en smaak, epilepsie, ouderdomsklachten, duizeligheid en verhoogde bloeddruk.

 • Jivantal Taila.
  Is zenuwsterkend, remt onstekingen en verbetert het gezichtsvermogen. Toegepast bij ontsteking van het oogbindvlies, ooglidrand of de oogzenuw. Verder bij; rode ogen, pijn in de ogen, tranende ogen, bijziendheid en verminderd gezichtsvermogen.

 • Karpo Taila.
  Heft kramp op, is pijnstillend, werkt verkoelend en stimuleert de doorstroming van het bloed. Kan toegepast worden bij velerlei soorten pijn, spierreuma, spierknobbels en spierverharding, zweepslag en zenuwpijn.

  Omhoog
 • Kharpastan Taila.
  Werkt in het algemeen stimulerend en versterkend op het zenuwstelsel. Wordt toegepast bij; zenuwreuma, zenuwzwakte (ook een verlamming hierdoor) en overprikkeling van de zenuwen door nervositeit.

 • Kottachu Taila.
  Bevordert de doorbloeding, is urinedrijvend (diuretisch) en remt onsteking. Aanwendbaar bij ontsteking van aderen, verlaagde bloeddruk, oedeem en zwelling aan een gewricht. Verder bij ledematen, vingers of tenen die aangedaan zijn door reuma.

 • Krochal Taila.
  Ondersteuning van de huidfuncties, werkt antiseptisch en reinigt de weefsels. Inzetbaar bij; zich verplaatsende jeuk, psoriasis, puistjes, huidontsteking, 'pigmentvlekken' of ontkleuring van de huid door leukodermie (leucoderma) of vitiligo.

 • Ksiera Taila.
  Werkt stimulerend, versterkend en vermindert pijn. Ksiera olie is bruikbaar bij allerlei chronische pijnen, bloedstuwing naar het hoofd, verhoogde bloeddruk en duizeligheid.

 • Maha Narayan Taila.
  Reguleert de vorming van weefsel, is ontstekingsremmend en zenuwsterkend, versterkt de functies van de organen. Toepassingen; ouderdomsklachten, afweer tegen infecties, geestelijke zwakte, depressie, zwakke erectie, spit, rugpijn, onvruchtbaarheid en steriliteit.

  Omhoog
 • Marichyadi Yaila (maha).
  Reinigend en desinfecterend bij huidaandoeningen. Is heilzaam bij; schubbenziekte of psoriasis, eczeem en zwemmerseczeem, schimmelnagels, acne of meeëter en netelroos of urticaria.

 • Murivenna Taila.
  Stopt het bloeden bij een verwonding, verbetert de bloedcirculatie en is ook antiseptisch. Aanwendingen; een kneuzing en verwonding, huidontsteking en zweren, steenpuisten, blauwe plekken en doorliggen of decubitus.

 • Narayan Taila.
  Tegen reumatische aandoeningen, de olie is een tonicum voor de zenuwen. Zenuwen worden gesterkt en de circulatie van het bloed verbetert. De olie wordt ook toegepast bij reumatoïde artritis of arthritis rheumatica chronica.

 • Neem Taila. Geschikt voor het hele lichaam maar ook lokaal, werkt antibacteriëel.

 • Pancha Guna Taila.
  Deze olie is zenuwsterkend en reinigend, brengt verkoeling. Lokaal toegepast of op het gehele lichaam is dit een reinigende olie. Ongeschikt voor hoofdmassage.

 • Pindali Taila.
  Vindt toepassingen bij ouderen met een trage bloedsomloop of roodkleuring van de huid, problemen met de overgang (opvliegers) en met een branderig gevoel gepaard gaande gewrichtsreuma.

  Omhoog
 • Rumaspyro Taila.
  Dit mengsel is versterkend, remt ontstekingen en sterkt de zenuwen. Wordt gebruikt bij; 'frozen shoulders', hernia, ischias of heuppijn (ook wel heupjicht), verstijving van of pijn aan de gewrichten en jicht.

 • Shadvindu Nasya. Is werkzaam op de neus en zorgt voor een vrijer ademen.

 • Vilamru Taila.
  Gaat ontsteking en zwelling tegen, werkt verkoelend en antiseptisch. Toepassingen zijn; puisten, hoofdroos, algeheel voorkomende zwellingen en aanleg voor een ontsteking van de huid of aan de slijmvliezen.

 • Vilapas Taila.
  Dit middel activeert zenuwen die geblokkeerd zijn, verbetert de doorbloeding, werkt verkoelend en bevordert een verkwikkende nachtrust. Wordt aangewend bij; oogirritatie, een borende hoofdpijn, oogontsteking, een ontregeld slaapritme en een abces aan het tandvlees.

 • Vranapal Taila.
  Hiermee worden de dieperliggende huidlagen hersteld. Indicaties zijn; een open been, huidaandoeningen van verschillende aard, psoriasis en eczeem wat puisten vormt.

Deze testdoos biedt ons de mogelijkheid een Ayurvedische kruidenolie grondig uit te testen. Het uittesten hiervan doen we met het Bioresonantie- of Electroacupunctuur-apparaat. De verschillende preparaten laten zich, ook met olie, uitstekend combineren zodat een nog veel krachtiger werking verkregen wordt.
De enkelvoudige- of monopreparaten staan vermeld op pagina 2.

pagina 2 Naar de Monopreparaten pagina
Omhoog